10 nejbohatších lidí světa


1. Jeff Bezos
Tento americký sympaťák a podnikatel si zajistil prvenství v tomto žebříčku se svým jměním odhadovaným na 131 miliard dolarů. Taky byste chtěli takové peníze? Tak to jste měli stejně jako on založit společnost Amazon.com, kterou stále vlastní, je jejím prezidentem a výkonným ředitelem.
balíčky stovek
2. Bill Gates
Stálice v žebříčcích nejbohatších lidí světa. K pohádkovému jmění přišel po založení společnosti Microsoft, kterou stále úspěšně vede. Jeho jmění je odhadováno na 96,5 miliardy dolarů.
3. Warren Buffett
Jako jeden z mála nezískal své miliardy založením nějaké superúspěšné firmy, ale vydělal „pouhými“ investicemi, které uskutečnil prostřednictvím holdingové společnosti Berkshire Hathaway, ve které je největší akcionář. Jeho majetek j momentálně odhadován na 82,5 miliard dolarů.
cihly ze zlata
4. Bernard Arnault
Konečně se přesouváme také do Evropy. Tento nejbohatší Francouz a Evropan, je většinový spolumajitel koncernu LVMH, pod který spadají značky jako např. Louis Vuitton, šampaňské vína Moët & Chandon nebo koňak Hennessy. Arnault vlastní jmění v hodnotě asi 76 miliard dolarů.
5. Carlos Slim  Helú
Tento pán je důkazem, že i v chudém Mexiku, se může občas vyskytnout nějaký ten miliardář. Je majitelem telekomunikačních firem  Telmex, Telcel a América Móvil, které mají hodnotu asi 64 miliard dolarů.
6. Amancio Ortega
Konečně další evropský podnikatel a nejbohatší Španěl. Je majitelem koncernu Inditex, pod který spadá nejznámější značka Zara. Jeho jmění je asi 62,7 miliard dolarů.
7. Larry Ellison
Americký podnikatel a spoluzakladatel Oracle Corporation. V této firmě i nadále působí jako výkonný ředitel.  Vlastní majetek v hodnotě 62,5 miliard dolarů.
8. Mark Zuckerberg
Tento dobře známý internetový podnikatel, spoluzakladatel, prezident a výkonný ředitel Facebooku vlastní majetek v hodnotě 62,3 miliard dolarů.
9. Michael Bloomberg
V roce 1981 založil vlastní agenturu ekonomického zpravodajství, která nyní nese název Bloomberg. Zajímavostí je, že Michael Bloomberg byl v letech 2002 – 2013 starostou New Yorku. Jeho jmění je dohadováno na 55,5 miliard dolarů.
10. Larry Page
Americký podnikatel, který spolu se Sergeyem Brinem  v roce 1998 založili vyhledávač Google. Hodnota Pageova majetku je 50,8 miliard dolarů.